Hoe doe ik een jumping jack?


Een pull-up is een upper-body krachtoefening waarbij je voornamelijk de rug en armen traint. Je voert de oefening uit door aan een stang te hangen en vervolgens je lichaam te bewegen in de richting van de stang. Door je lichaam op een rustige manier te laten zakken naar de originele hangpositie rond je één herhaling af.

Hoe doe ik een pull-up?
Om te beginnen heb je alleen een pull-up stang voor nodig. Deze is het best geplaatst op een hoogte zodat je er nog net bij kan, maar ver genoeg zodat je niet geneigd bent te staan tijdens de oefening. De oefening gaat als volgt:

Pak de pull-up stang op schouderbreedte vast en zorg ervoor dat de palmen van je hand van je af kijken.

Hang aan de pull-up stang doormiddel van je armen te strekken en je benen over elkaar heen te leggen.

Jumping Jacks, ook wel Star Jumps genoemd, is een oefening waarbij je de grote spiergroepen in je benen en armen aan het werk zet. De oefening is bedoeld om je hartslag te verhogen en je spieren te trainen. Een goeie oefening om toe te voegen aan je routine als je voor een full-body workout gaat!

Hoe doe ik een Jumping Jack?
Om de oefening uit te voeren heb je geen apparatuur nodig. Alleen is het wel handig om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte voor jezelf vrijmaakt. De oefening gaat als volgt:

Ga in de beginnende positie klaarstaan door recht op te staan met je benen naast elkaar en je armen langs je lichaam
Buig lichtjes je knieën en spring in de lucht
Beweeg je benen naar schouderbreedte terwijl je in de lucht springt. Ondertussen strek je ook je armen boven je hoofd uit
Spring nu weer terug in de start positie